vorige

8 augustus 1884 - 9 augustus 1884


forward
Dagboek scan

vrijdag 8 augustus 1884

Na een uitnemende nachtrust een begin gemaakt met de hervatting den gewone werkzaamheden. Ik bezocht de kweekschoolWoord voor woordenlijst
Kweekschool
Soms heeft Abraham het over "Kweekschool" (of afgekort "KWS"). Helaas is het niet altijd duidelijk of dit gaat om de "Kweekschool voor zeevaart" of om de "Kweekschool voor bewaarschoolhouderessen".
en sprak enige vrienden. Onze tuin had dringend een opknapping noodig. - waaraan door Kries [of Kruis ?]Transcriptie aantekening
Twijfel of onzekerheid aangegeven in transcriptie.
(…)

zaterdag 9 augustus 1884

heden terstond uitvoering gegeven werd. Boven onze verwachting werden wij door de komst van MarkusMarkus Rutgers van der Loeff (1847-1897)
Een zoon van Abraham. Formeel wordt zijn naam met een "k" geschreven (bijv. in zijn geboorte-akte), maar het komt ook vaak met een "c" voor (bijv. in zijn overlijdens-advertentie). Abraham gebruikt het allebei door elkaar, soms zelfs op dezelfde dag!
pictureGeboren: maandag 9 augustus 1847 te Leiden, Zuid-Holland
Overleden: zondag 31 oktober 1897 te Amsterdam, Noord-Holland
Beroep: Medicinae Doctor, dirig. off. van Gez. Kon. Marine
Ouders: Abraham Rutgers van der Loeff (1808-1885), Romelia van der Tuuk (1813-1886)
[verrast]. Zijne plaatsing op de BonaireWoord voor woordenlijst
Bonaire (een schip?)
Bonaire was waarschijnlijk een schip waarom zoon Markus van Abraham I diende. Is (nog) niet helemaal duidelijk, moet nog eens uitgezocht worden.
was verwisseld met eene aanstelling op de SommelsdijkWoord voor woordenlijst
Sommelsdijk (een schip?)
Sommelsdijk was waarschijnlijk een schip waarom zoon Markus van Abraham I diende. Is (nog) niet helemaal duidelijk, moet nog eens uitgezocht worden.
met bestemming naar Curaçao. Hij meende echter nu ettelijke weken op non activiteit of met verlof hier te lande te zullen kunnen doorbrengen. Zijn bezoek was ons hoogst aangenaam, doch duurde slechts kort. Reeds s anderdaags (…)

Gebruik s.v.p. het contactformulier voor vragen en opmerkingen Transcriptie: dhr. S.H.N. Zweng
Scan nummer: 208