Genealogie van families Rutgers van der Loeff, Schim van der Loeff, Verniers van der Loeff en Van der Loeff

Dit is de startpagina voor de stamboom van de families Rutgers van der Loeff, Schim van der Loeff, Verniers van der Loeff en Van der Loeff.

Michael ("Miek") en ik
Michael ("Miek") en ik

Het voornaamste doel is de inhoud van het familie archief (voorzover dat bij mij staat) in kaart te brengen en met anderen te delen. Het archief is samengesteld door mijn grootvader Michael Rutgers van der Loeff (1905-1982). Hij heeft destijds de familie stamboom uitgezocht, en veel foto's en documenten van bijschriften voorzien en bewaard in het archief. Helaas had hij destijds nog niet de mogelijkheid om al zijn uitzoekwerk met anderen te delen via moderne media zoals cd's of internet.

Die mogelijkheid is er tegenwoordig wel, en ik heb dan ook besloten om het archief digitaal voor anderen open te stellen. Op dit moment zijn vrijwel alle foto's verwerkt, en ook een aardig gedeelte van de stamboomgegevens. Het is niet mijn doel om de stamboom verder uit te breiden dan het huidige archief. Dat is (los van privacy overwegingen) ook de reden dat de jongste generaties niet in dit overzicht staan.

Op de uitgangspunten hierboven zijn wel twee uitzonderingen:

  • In het familie archief zitten foto's van personen die verder niet in de stamboom gegevens voorkomen. In zo'n geval probeer ik de ontbrekende informatie er bij te zoeken, want ik wil graag alle foto's een plekje geven.
  • Van verschillende kanten heb ik meer informatie, correcties, en nieuwe foto's gekregen. Dit soort aanvullingen en correcties voeg ik graag toe, zoveel mogelijk met een duidelijke bronvermelding.

Je hebt een aantal opties om te bekijken:
  • Klik op de persoon die je zoekt in de namenlijst aan de linkerkant. Zie je geen lijst met namen aan de linkerkant, klik dan hier!.
  • Klik op een van onze stamvaders:
   
  • Bekijk een van de ingescande foto albums:
   
  • Diversen:
   
  • Je kunt ook nog helpen door:
   
  • de onbekende foto's te bekijken waar ik geen naam bij kon plaatsen.
  • de onbekende foto's te bekijken uit het album met foto's van families Cleveringa en Offerhaus.

Voor de invoer heb ik de volgende bronnen gebruikt:

Deze internet-versie bevat, om privacy-redenen, alleen kleine en gewatermerkte versies van een gedeelte van de foto's. Uiteraard zijn alle foto's er ook in groter formaat, maar alleen op cd voor een beperkte groep (zoals familie-leden). Voor meer informatie kun je contact opnemen via de contactinformatie onderaan dit scherm.

De stamboom is ingevoerd in Aldfaer. Een uitstekend (en gratis!) programma om een stamboom in te voeren. Enige minpunt is wat mij betreft de uitvoer naar een leesbare versie, daar heb ik zelf iets voor gemaakt.

  Aantal personen: 11056    Aantal foto's: 1107    Gegenereerd op: zondag 11 maart 2018  
(1098 personen en 156 foto's niet getoond om privacy redenen)


Alle vragen, opmerkingen en correcties zijn welkom via het Contact formulier.