vorige

21 augustus 1867 - 23 augustus 1867


forward
Dagboek scan

woensdag 21 augustus 1867

Te Lucern geslapen. Na onze brieven van 't postkantoor gehaald te hebben en wij uit de goede berigten die wij kregen nieuwe moed te hebben geput, gingen wij te half negen in de boot naar Hergiswijl en begonnen te paard onzen togt naar de top van de Pilatus. Te drie uur hadden wij het logement Bellevue bereikt. Met Offers ging ik nog tot op den hoogsten top, maar de koude dreef ons al ras naar beneden. We hadden inderdaad behoefte aan de warme kagchel. Onze maaltijd werd verontrust door een vreesgelijk onweer dat zich over de berg heenrollende in de dalen en het meer ontlastte.

donderdag 22 augustus 1867

Te 5 uur op om het overschoon gezigt van de Alpen in de eerste morgenglans te genieten, terwijl het gansche landschap beneden ons nog in wolken gehuld lag. Terstond na het ontbijt vingen wij aan die berg te voet af te klimmen naar de zijde van Alpnach waar wij na een gesukkel van 4 uren tamelijk vermoeid aankwamen. Het middagmaal smaakte heerlijk en wij reden daarna in een barouchetteWoord voor woordenlijst
Barouchette
Type rijtuig waarvan het dak en de voorramen afneembaar zijn, zoodat het als open en als gesloten voertuig gebruikt kan worden.
Barouchette
regt plaisierig over den merkwaardigen Brüningpas naar Brienz. Savonds al weederom een onweersbui zoodat we ons stil thuis hielden in 't Witte Kruis.

vrijdag 23 augustus 1867

Van Brienz naamiddag een watertogtje gemaakt naar de tegenoverliggende Giessbach die ons uitnemend beviel. Smiddags gereden naar Mairingen waar wij in het Hotel 3 Krone Savonds de ReidenbachfalReidenbachfall
Later beroemd geworden dankzij Sir Arthur Conan Doyle
verlicht zagen, een aardig schouwspel.

Gebruik s.v.p. het contactformulier voor vragen en opmerkingen Transcriptie: Corrie Rutgers van der Loeff - van Ree
Scan nummer: 134,135